• Ce este dextroza şi la ce se foloseşte

    Ce este dextroza şi la ce se foloseşte0

    Dextroza este frecvent întâlnită printre ingredientele ce compun mezeluri, sosuri sau gemuri şi conserve. De cele mai multe ori, dextroza este însoţită în alimentele ultraprocesate şi de alte ingrediente precum conservanţi, potenţiatori de arome sau stabilizatori. De ce este însă un ingredient întâlnit atât în preparatele sărate, cât şi în cele dulci şi care sunt

    Citeşte tot
  • Ce este guma xantan E415 şi de ce o găsim în produse alimentare

    Ce este guma xantan E415 şi de ce o găsim în produse alimentare0

    Guma xantan E415 este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut prin fermentarea zahărului sau melasei, în prezenţa bacteriei Xanthomonas campestris. Guma xantan are rolul de a îmbunătăți textura, consistența, gustul și aspectul alimentelor, contribuind totodată la prelungirea duratei de viață

    Citeşte tot
  • Denumirile sub care se poate ascunde zahărul pe etichete

    Denumirile sub care se poate ascunde zahărul pe etichete0

    “Pentru o viaţă sănătoasă, evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi.” Simplu, nu? Dacă e să discutăm doar despre cel de-al doilea element, tot ce ai de făcut e să citeşti eticheta şi să cumperi acele produse care nu conţin zahăr. Problema este însă faptul că zahărul din produsele pe care le găsim în comerţ,

    Citeşte tot
  • Nitrat de sodiu E251 – La ce se foloseşte şi care sunt riscurile

    Nitrat de sodiu E251 – La ce se foloseşte şi care sunt riscurile0

    Nitratul de sodiu E251 (NaNO₃) este o sare anorganică utilizată în industria alimentară, în special în produsele ultraprocesate, datorită proprietăților sale de conservare. Acest compus chimic are o istorie lungă de utilizare, fiind eficient în prelungirea duratei de viață a produselor alimentare, în special a cărnii procesate, și contribuie la aspectul și aroma acestor produse.

    Citeşte tot
 

Style Selector