Mâncare de linte cu spanac

Mâncare de linte cu spanac

Lintea este una dintre cele mai ieftine şi hrănitoare forme de proteine de origine vegetală pe care le poţi include în alimentaţia ta. Iar această mâncare de linte, pentru care garantăm, este absolut delicioasă. O găsiţi servită cu regularitate şi la Cafeneaua Naţiei din Ploieşti şi, în curând, şi din Bucureşti. Perfectă pentru lacto-vegetarieni, dar

Lintea este una dintre cele mai ieftine şi hrănitoare forme de proteine de origine vegetală pe care le poţi include în alimentaţia ta. Iar această mâncare de linte, pentru care garantăm, este absolut delicioasă. O găsiţi servită cu regularitate şi la Cafeneaua Naţiei din Ploieşti şi, în curând, şi din Bucureşti.

Perfectă pentru lacto-vegetarieni, dar şi pentru cei care pur şi simplu îşi doresc să experimenteze cu preparate fără carne, dar care oferă un aport nutritiv consistent, mâncarea de linte se obţine în cel mult 30 de minute şi este un fel de mâncare ce poate fi pe placul întregii familii.

Mâncare de linte cu spanac

Ingrediente necesare

  • 2 linguri de semințe de chimen
  • 2 lingurițe de semințe de muștar
  • 3 căței de usturoi
  • 100 g ceapă, tăiată în sferturi
  • 25 g rădăcină de ghimbir proaspăt, decojit, tăiat în felii rotunde
  • 25 g ulei de cocos
  • 2 linguri turmeric macinat
  • 1 – 1 ½ linguriță pudră de chilli, după gust
  • 1 ½ linguriță sare, plus după gust
  • 200 g linte roșie decorticată, clătită
  • 400 g lapte de cocos conservat
  • 400 g roșii tăiate la conservă
  • 75 g stafide
  • 100 g frunze proaspete de spanac
  • piper negru măcinat, după gust
  • frunze proaspete de coriandru, tocate mare pentru ornat
  • iaurt simplu fără grăsimi, pentru servire

Mod de preparare

1. Se mărunţesc fin seminţele de chimen şi cele de muştar într-un robot de bucătărie sau tocător electric.
2. Apoi se adaugă căţeii de usturoi, ceapa, ghimbirul, uleiul de cocos, turmericul, pudra chilli şi sarea şi se mixează în tocător în continuare.
3. Ingredientele se transferă într-o cratiţă sau tigaie înaltă.
4. Se adaugă apoi lintea roşie, laptele de cocos, roşiile şi stafidele.
5. Amestecul rezultat se sotează pentru 10 minute, apoi se lasă la fiert timp de 20 de minute.
6. În ultimele 5 minute se adaugă spanacul şi se amestecă în mod constant, până ce frunzele de spanac îşi reduc volumul, iar mâncarea a scăzut.
7. Mâncarea de linte se potriveşte de condimente, apoi se repartizează în porţii şi se serveşte cu frunze de coriandru şi iaurtul fără grăsimi.

Poftă bună!

Cristina Glavan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Articole recomandate

Adauga un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

[

Video recomandat

 

Style Selector