E uşor să găteşti sănătos acasă! Din câteva ingrediente accesibile şi orzo, paste în formă de orez, obţii un prânz copios pentru întreaga familie. În plus, reţeta de orzo cu legume poate fi adaptată în funcţie de gust şi pot fi adăugate ingredientele preferate. Pentru un preparat mai puţin bogat în calorii şi grăsimi, se
E uşor să găteşti sănătos acasă! Din câteva ingrediente accesibile şi orzo, paste în formă de orez, obţii un prânz copios pentru întreaga familie. În plus, reţeta de orzo cu legume poate fi adaptată în funcţie de gust şi pot fi adăugate ingredientele preferate. Pentru un preparat mai puţin bogat în calorii şi grăsimi, se pot reduce proporţiile de brânzeturi.
Orzo cu legume la cuptor
4
Porţii560
kcal45
minutesIngrediente
500g Orzo
500g roșii cherry
250g Ciuperci champignon
O căpăţână de broccoli
O ceapă
Cimbru
Rozmarin
Sare
Piper
200 ml sos de roșii
100g Parmezan
250g mozzarella
2 linguri ulei de măsline
Instrucţiuni de preparare
- Roşiile cherry, ciupercile tocate grosier şi inflorescenţele de broccoli se combină într-un vas ceramic sau din sticlă.
Se adaugă apoi ceapa, verdeaţa, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline şi se amestecă. - Preparatul se dă la cuptor la 200 de grade, pentru 15 minute.
- După ce legumele s-au pătruns, în acelaşi vas se adaugă orzo şi sosul de roşii şi se amestecă.
- Se acoperă tava, ideal cu un capac, apoi se dă din nou la cuptor pentru alte 15 minute, la 200 de grade.
- Când orzo s-a pătruns, se înlătură capacul şi se adauga parmezanul ras. Se nivelează preparatul şi se aşează bucăţele de mozzarella deasupra.
- Orzo cu legume se dă din nou la cuptor pentru alte 10 minute, sau până când mozzarella s-a topit, iar preparatul s-a rumenit.
Reţetă video
Menţiuni
- Declaraţie nutriţională:
Calorii: ~560 kcal
Proteine: ~24 g
Carbohidrați: ~63 g
Grăsimi: ~22 g
din care saturate: ~10 g
Fibre: ~6 g
Zaharuri: ~8 g
Sodiu: ~550 mg
Adauga un comentariu
Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *