Reţetă Guacamole – Gustare rapidă sau mic-dejun hrănitor

Reţetă Guacamole – Gustare rapidă sau mic-dejun hrănitor

Guacamole este una dintre cele mai uşoare reţete sănătoase pe care le puteţi pune în aplicare. În 10 minute şi cu câteva ingrediente simple, pe care cel mai probabil deja le aveţi în frigider, obţineţi o gustare sănătoasă sau un mic dejun săţios, fără efort. Grăsimile din avocado sunt printre cele mai bune tipuri de

Guacamole este una dintre cele mai uşoare reţete sănătoase pe care le puteţi pune în aplicare. În 10 minute şi cu câteva ingrediente simple, pe care cel mai probabil deja le aveţi în frigider, obţineţi o gustare sănătoasă sau un mic dejun săţios, fără efort.

Grăsimile din avocado sunt printre cele mai bune tipuri de grăsimi pe care le putem consuma. Cu toate acestea, gustul care însoţeşte acest fruct nu este pentru toată lumea. Aici ajută o reţetă de guacamole care include alte câteva ingrediente cheie, ce acoperă gustul caracteristic al avocado.

Ingrediente necesare

  • 2 avocado potrivit de coapte
  • 10-12 roşii cherry sau o roşie potrivită
  • 2 căţei de usturoi
  • zeama a jumătate de lămâie
  • o ceapă medie
  • un sfert legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Preparare

Se desfac cele două avocado, tăindu-le longitudinal, de jur-împrejur. Se scoate apoi sâmburele şi se scobeşte pulpa cu o lingură, într-un castron.
Cu o furculiţă, se zdrobeşte pulpa de avocado până ce se obţine o pastă, apoi se adaugă zeama de lămâie, ceapa şi usturoiul tocate fin de cuţit.
Se adaugă şi roșiile cherry tocate cât mai fin şi se omogenizează.
La final, se potriveşte de sare şi piper după gust. Guacamole se poate servi pe chipsuri din tortilla pregătite în casă, pe biscuiţi săraţi sau pe pâine integrală.

Cum se alege un avocado potrivit pentru Guacamole

Pentru a alege fructul potrivit pentru guacamole se poate opta pentru varianta ready to eat, care este tot mai frecvent disponibilă în magazine. În acest caz, se aleg produse uşor moi, dar încă ferme la atingere, fără imperfecţiuni pe coajă, care ar trebui să fie închisă la culoare.

Alternativ, se pot lua avocado verzi, pe care să le lăsaţi să se coacă acasă. În acest caz, fructele trebuie să fie tari, mai ales dacă nu intenţionaţi să preparaţi Guacamole în aceeaşi zi.

Cristina Glavan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Articole recomandate

Adauga un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

[

Video recomandat

 

Style Selector