De ce să renunţi la diete de slăbit pentru a slăbi sănătos. Cum a slăbit Dragoş Pătraru
- Alimentaţie sănătoasă, Obiceiuri nocive, Stil de viată sănătos
- iulie 10, 2024
Tutunul încălzit, o invenţie Philip Morris ce a invadat piaţa tutunului din ultimii ani sub brandul IQOS, este o alegere tot mai populară în rândul tinerilor. Dar este tutunul încălzit o opţiune mai sigură decât ţigările clasice? Am verificat atât studii susţinute de industria tutunului, cât şi studii independente, pentru a ne putea forma o
Citeşte totDespre ecrane, atenţie şi cum ne irosim clipe preţioase din viaţă privind în dreptunghiuri luminoase am mai tot vorbit la Vocea Naţiei, însă niciodată din această perspectivă, a impactului asupra dezvoltării creierului copiilor. Odată cu apariţia a fel şi fel de modele de telefoane, de dispozitive cu ecrane, a devenit o normă ca toată lumea
Citeşte totUn studiu recent, care a analizat mai multe cercetări legate de consumul alimentelor ultra-procesate, a evidenţiat legătura tot mai clară dintre aceste produse şi efectele negative semnificative asupra sănătății noastre. În total, au fost identificate 45 de analize combinate, care au inclus aproape 10 milioane de participanți. Studiul a arătat că o expunere mai mare
Citeşte totConsumul de sare în exces nu este prezent doar în spotul publicitar care se aude zilnic şi sec în televizoarele românilor. În realitate, românii consumă de până la 4 ori mai multă sare decât recomandat. Rolul sării în alimentaţie Sarea, în principal clorura de sodiu, este esențială pentru buna funcționare a organismului uman. Sodiul, un
Citeşte totCând aprindem o țigară și inhalăm fumul, organismul nostru este supus unei serii de reacții chimice și fiziologice complexe. Dar ce se întâmplă mai departe? Ce se întâmplă în organism când fumezi? Aflăm toate acestea dintr-un interviu cu Beatrice Mahler, Manager al Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta Ce se întâmplă în organism când fumezi? Fumul
Citeşte totOzempic – Pastila magică pentru slăbit? Riscuri și efecte secundare Ozempic, medicamentul destinat persoanelor ce suferă de diabet, a devenit tot mai popular printre persoanele ce îşi doresc să slăbească? Motivul? S-a observat că, pe lângă beneficiile de reglare a glicemiei pe care le aduce diabeticilor, Ozempic are şi acest efect secundar în cazul unora
Citeşte totAdolescenţii îşi iau două treimi din calorii din alimente ultraprocesate, reiese în urma unui studiu desfăşurat în Marea Britanie. Datele au fost obţinute în urma unei analize a unor jurnale alimentare, studiu ce s-a întins pe mai bine de 10 ani (2008-2019) şi a urmărit aproape 3000 de participanţi cu vârste între 11 şi 18
Citeşte totBăuturile energizante intră tot mai frecvent în atenţia publică, după ce nenumărate cazuri de decese subite au fost raportate în urma consumului acestor băuturi la doză. Dar ce sunt băuturile energizante, de ce sunt atât de dorite de adolescenţi şi care sunt efectele lor asupra corpului uman? E important să ştim toate aceste informaţii, pentru
Citeşte totAcest episod Starea Sănătăţii se concentrează pe cum să te laşi de fumat, într-o lume în care fumatul omoară mai mult de opt milioane de oameni anual. Printre aceste opt milioane de decese se află și un milion de nefumători, care mor din cauza unor boli asociate cu fumatul pasiv. Practic? Victime colaterale. Fumatul nu
Citeşte totÎn acest episod Starea Sănătăţii, luăm în vizor pofta de dulce: De ce apare ea, dar mai ales, cum înveţi să o controlezi, încât să nu ajungă să te controleze ea pe tine. În România, un adult consumă în medie 30 de kilograme de zahăr pe an. Cum s-a ajuns la un asemenea consum? Jessie
Citeşte totCategorie: alimentatie sanatoasa Fel şi fel de diete de slăbit pot fi găsite pe vastul internet, una promiţând rezultate mai spectaculoase ca cealaltă. Nu puţine articole s-au scris şi despre modul în care Dragoş Pătraru a reuşit să slăbească peste 30 de kilograme. Iată toate motivele pentru care să renunţi la diete pentru a putea
Citeşte totÎn acest episod Starea Sănătăţii vorbim despre alimente ultraprocesate, de ce este important să ne alegem cu atenţie hrana, dar şi care sunt riscurile asociate unui consum susţinut de mâncare ultraprocesată. Problema cu alimentaţia ultraprocesată Mâncarea este esențială pentru om. Medicul de boli infecţioase Chris van Tulleken, autorul cărții Oameni ultra-procesaţi, pe care o găsiţi
Citeşte tot