Pate vegetal de casă cu linte, ciuperci şi nuci

Pate vegetal de casă cu linte, ciuperci şi nuci

Perioadele de post sunt cele în care românii sunt cei mai mari consumatori ai pateului vegetal din comerţ. Însă nu tot ce este semnalizat ca „vegetal” este şi sănătos, multe dintre aceste produse având numeroase ingrediente pe care nu le dorim într-o alimentaţie sănătoasă. Ca întotdeauna, cea mai bună alternativă o reprezintă preparatele făcute în

Perioadele de post sunt cele în care românii sunt cei mai mari consumatori ai pateului vegetal din comerţ. Însă nu tot ce este semnalizat ca „vegetal” este şi sănătos, multe dintre aceste produse având numeroase ingrediente pe care nu le dorim într-o alimentaţie sănătoasă. Ca întotdeauna, cea mai bună alternativă o reprezintă preparatele făcute în casă, din ingrediente pe care le cunoaştem. Aşadar, îţi propunem o reţetă simplă de pate vegetal de casă, cu ciuperci, linte şi nucă, pe care o poţi prepara în cel mult 30 de minute.

Pate vegetal de casă cu linte, ciuperci şi nuci

Porţii

4

servings
Calorii

170

kcal
Timp de gătire

30

minutes

Ingrediente

  • 120 g linte roşie

  • 400 ml apă

  • 80g nucă

  • 80g ciuperci

  • 1 ceapă roşie

  • 2-3 căţei usturoi

  • 2 linguri oţet balsamic

  • 2 foi de dafin

  • 4-5 frunze de salvie

  • 7-8 capere sau 1 lingură pastă miso

  • 2 linguri sos de soia

  • cimbru

  • rozmarin

  • sare

  • piper

Instrucţiuni de preparare

  • Lintea se pune la fiert cu 400 de mililitri de apă, până când devine sfărâmicioasă.
  • În acelaşi timp, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade C, apoi nuca se aşează pe o tavă întinsă şi se dă la cuptor, timp de 8-9 minute.
  • Ceapa şi usturoiul se toacă şi se sotează până devin translucide împreună cu cele 2 foi de dafin în 2-3 linguri de apă, apoi se adaugă sare şi piper.
  • Se toacă ciupercile spălate şi se adaugă peste legume, continuând sotarea. Se adaugă condimentele şi frunzele de salvie, apoi se lasă încă 5-6 minute, sau până când ciupercile își schimbă culoarea.
  • Se îndepărtează foile de dafin şi se scurge apa în care a fiert lintea, păstrând o parte din apă.
  • Legumele astfel procesate se amestecă împreună cu lintea, nucile, sosul de soia, caperele sau pasta miso.
  • Amestecul obţinut se mixează într-un robot de bucătărie până devin o pastă. Se mai poate adăuga din apa păstrată de la fierberea lintei, pentru o consistenţă mai fină.

Reţetă video

Poftă bună!

Cristina Glavan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Articole recomandate

Adauga un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

[

Video recomandat

 

Style Selector