Ora la care luăm cina are un impact major în controlul greutăţii
- Obiceiuri nocive
- octombrie 22, 2024
Dulciurile sunt, în mentalul multora dintre noi, asociate inevitabil cu copilăria. Se vede asta şi din faptul că nu concepem un Crăciun fără dulciuri sub brad, o zi de naştere fără tort îmbibat în sirop sau învelit în marţipan. Însă zahărul în exces consumat în copilărie se pare că nu este lipsit de consecinţe pe
Citeşte totDespre inflamaţia cronică se vorbeşte prea puţin, poate şi pentru că este o manifestare subtilă, un strigăt de ajutor al organismului nostru, pe care de multe ori ajungem să îl auzim când este mult prea târziu. Poate, dacă am învăţa să recunoaştem semnele, să ne dăm seama când ne tratăm corpul greşit, am ajunge să
Citeşte totOra la care luăm cina este, pentru cei mai mulţi dintre noi, diferită de la o familie la alta, în funcţie de cum ne permite programul, traficul, dacă avem sau nu ceva de mâncare preparat şi mulţi alţi factori variabili. Cu toate acestea, se pare că ar exista un interval ideal pentru a lua cina,
Citeşte totDespre obezitate se poate spune cu certitudine că este una dintre bolile secolului 21 care influenţează negativ viaţa a milioane de oameni. Din păcate, numărul acestora rămâne într-o permanentă creştere. În această situaţie, oamenii de ştiinţă caută tot mai intens răspunsuri la întrebarea „ce cauzează obezitatea?”. În baza răspunsurilor, încearcă să vină şi cu soluţii
Citeşte totTutunul încălzit, o invenţie Philip Morris ce a invadat piaţa tutunului din ultimii ani sub brandul IQOS, este o alegere tot mai populară în rândul tinerilor. Dar este tutunul încălzit o opţiune mai sigură decât ţigările clasice? Am verificat atât studii susţinute de industria tutunului, cât şi studii independente, pentru a ne putea forma o
Citeşte totDespre ecrane, atenţie şi cum ne irosim clipe preţioase din viaţă privind în dreptunghiuri luminoase am mai tot vorbit la Vocea Naţiei, însă niciodată din această perspectivă, a impactului asupra dezvoltării creierului copiilor. Odată cu apariţia a fel şi fel de modele de telefoane, de dispozitive cu ecrane, a devenit o normă ca toată lumea
Citeşte totUn studiu recent, care a analizat mai multe cercetări legate de consumul alimentelor ultra-procesate, a evidenţiat legătura tot mai clară dintre aceste produse şi efectele negative semnificative asupra sănătății noastre. În total, au fost identificate 45 de analize combinate, care au inclus aproape 10 milioane de participanți. Studiul a arătat că o expunere mai mare
Citeşte totConsumul de sare în exces nu este prezent doar în spotul publicitar care se aude zilnic şi sec în televizoarele românilor. În realitate, românii consumă de până la 4 ori mai multă sare decât recomandat. Rolul sării în alimentaţie Sarea, în principal clorura de sodiu, este esențială pentru buna funcționare a organismului uman. Sodiul, un
Citeşte totCând aprindem o țigară și inhalăm fumul, organismul nostru este supus unei serii de reacții chimice și fiziologice complexe. Dar ce se întâmplă mai departe? Ce se întâmplă în organism când fumezi? Aflăm toate acestea dintr-un interviu cu Beatrice Mahler, Manager al Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta Ce se întâmplă în organism când fumezi? Fumul
Citeşte totOzempic – Pastila magică pentru slăbit? Riscuri și efecte secundare Ozempic, medicamentul destinat persoanelor ce suferă de diabet, a devenit tot mai popular printre persoanele ce îşi doresc să slăbească? Motivul? S-a observat că, pe lângă beneficiile de reglare a glicemiei pe care le aduce diabeticilor, Ozempic are şi acest efect secundar în cazul unora
Citeşte totAdolescenţii îşi iau două treimi din calorii din alimente ultraprocesate, reiese în urma unui studiu desfăşurat în Marea Britanie. Datele au fost obţinute în urma unei analize a unor jurnale alimentare, studiu ce s-a întins pe mai bine de 10 ani (2008-2019) şi a urmărit aproape 3000 de participanţi cu vârste între 11 şi 18
Citeşte totBăuturile energizante intră tot mai frecvent în atenţia publică, după ce nenumărate cazuri de decese subite au fost raportate în urma consumului acestor băuturi la doză. Dar ce sunt băuturile energizante, de ce sunt atât de dorite de adolescenţi şi care sunt efectele lor asupra corpului uman? E important să ştim toate aceste informaţii, pentru
Citeşte totSă te laşi de fumat, într-o lume în care acest obicei omoară mai mult de opt milioane de oameni anual, dar în care fumatul continuă să fie o dependenţă acceptată social este o reală provocare. Însă, nu doar fumătorii sunt afectaţi de substanţele nocive din ţigări. Printre aceste opt milioane de decese se află și
Citeşte totÎn acest episod Starea Sănătăţii, luăm în vizor pofta de dulce: De ce apare ea, dar mai ales, cum înveţi să o controlezi, încât să nu ajungă să te controleze ea pe tine. În România, un adult consumă în medie 30 de kilograme de zahăr pe an. Cum s-a ajuns la un asemenea consum? Jessie
Citeşte totFel şi fel de diete de slăbit pot fi găsite pe vastul internet, una promiţând rezultate mai spectaculoase ca cealaltă. Nu puţine articole s-au scris şi despre modul în care Dragoş Pătraru a reuşit să slăbească peste 30 de kilograme. Iată toate motivele pentru care să renunţaţi la diete pentru a putea slăbi sănătos, cu
Citeşte totAlimentele ultraprocesate sunt unul dintre factorii declanşatori ai bolilor secolului 21. De la obezitate, diabet şi sindrom metabolic şi până la moarte prematură, toate pot surveni în mod indirect, în urma unui consum susţinut de alimente ultraprocesate. Ce sunt alimentele ultraprocesate? Alimentele ultraprocesate sunt produse comestibile, care trec printr-un proces industrial intens de transformare, incluzând
Citeşte tot