Mâncare de linte cu spanac
- Rețete sănătoase
- octombrie 1, 2024
Uleiurile din seminţe sunt cele mai comune grăsimi adăugate în timpul gătirii, atât în bucătăriile oamenilor, cât şi în industria alimentelor fast-food şi a produselor procesate. Prin tradiţia locului, cel mai popular ulei rămâne uleiul de floarea soarelui. În ultimii ani însă, tot mai multe uleiuri din alte seminţe au prins popularitate. În tot acest
Citeşte totVitamina D este unul dintre micronutrienţii care se regăsesc deseori în cantitate prea mică în organism. Cu precădere în lunile reci, poate apărea un deficit de Vitamina D, iar această îngrijorare ne poate face să suplimentăm fără a consulta medicul, riscând să cădem în cealaltă extremă. Ce este Vitamina D, când apare deficitul, cum se
Citeşte totAsociaţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) a aprobat în urmă cu câteva zile primul vaccin pe care oamenii şi-l vor putea administra acasă, fără asistenţă medicală. FluMist este dezvoltat de AstraZeneca şi se administrează nazal, sub formă de spray. Vaccinul cu administrare nazală nu este o noutate, FluMist fiind aprobat încă din anul 2003
Citeşte totTutunul încălzit, o invenţie Philip Morris ce a invadat piaţa tutunului din ultimii ani sub brandul IQOS, este o alegere tot mai populară în rândul tinerilor. Dar este tutunul încălzit o opţiune mai sigură decât ţigările clasice? Am verificat atât studii susţinute de industria tutunului, cât şi studii independente, pentru a ne putea forma o
Citeşte totGuma xantan E415 este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut prin fermentarea zahărului sau melasei, în prezenţa bacteriei Xanthomonas campestris. Guma xantan are rolul de a îmbunătăți textura, consistența, gustul și aspectul alimentelor, contribuind totodată la prelungirea duratei de viață
Citeşte totPatogenii rezistenți la medicamente ar putea cauza peste 39 de milioane de decese în următorii 25 de ani, conform unor estimări sumbre publicate marți în jurnalul medical The Lancet. Studiul preconizează totodată că alte 169 de milioane de decese vor fi asociate cu infecțiile rezistente la antibiotice în aceeaşi perioadă. Vârstnicii, cei mai expuşi riscului
Citeşte tot