Biscuiţi de cumpărat – Ce ingrediente conţin şi de ce e mai bine să-i faci în casă

Poate dintre cele mai comune gustărele pe care copiii le primesc încă de mici, biscuiţii sunt nelipsiţi din mâinile copiilor, mai deveme sau mai târziu. Cu toate acestea, biscuiţii de cumpărat nu ar trebui să facă parte din meniul zilnic al copilului tău. Iată de ce! Biscuiţi de cumpărat – De ce să nu îi

Poate dintre cele mai comune gustărele pe care copiii le primesc încă de mici, biscuiţii sunt nelipsiţi din mâinile copiilor, mai deveme sau mai târziu. Cu toate acestea, biscuiţii de cumpărat nu ar trebui să facă parte din meniul zilnic al copilului tău. Iată de ce!

Biscuiţi de cumpărat – De ce să nu îi mai dai copilului

Biscuiții sunt, la fel ca produsele de patiserie, plini de substanțe chimice obținute în laborator, care nu fac parte în acele combinbații din matraicea hranei pe care oamenii au mâncat-o de-a lungul dezvoltării. 

Corpurile noastre nu ştiu să prelucreze alimente ultraprocesate

Ca să înțelegem și mai bine, dacă ne închipuim toată existența umană, deci, de când se hrănește omul pe această planetă ca fiind o zi, deci, 24 de ore, timpul care s-a scurs de când mâncăm alimente ultraprocesate este mai mic de o secundă. O secundă. Pentru că 96% din existența noastră am fost vânători culegători.

Care e problema cu majoritatea dintre biscuiții de cumpărat? Sunt plini de grăsimi rele, uleiuri hidrogenate, de ulei de palmier, au mult zahăr și multe chimicale de laborator, care să crească foarte mult viața la raft. Practic, nu au nimic în comun cu hrana.

Ce conţin biscuiţii de cumpărat

Eugenia

Făină de grâu 650, zahăr, grăsime de palmier, cacao cu conținut redus de grăsime (6.8%), agenți de afânare ( carbonat acid de amoniu,carbonat acid de sodiu), sare iodată, arome (ciocolată și vanilie).

Eugenia conţine 64.4 grame de glucide din care zaharuri 32.8.

Grăsimile saturate, cum este și cazul grăsimii de palmier, cresc nivelul colesterolului “rău”și al trigliceridelor, ambele fiind factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Cacao cu conținut redus de grăsime înseamnă pudră de cacao ce conține maxim 20% unt de cacao.

Carbonat acid de amoniu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate şi agent de afânare (creştere), obţinut din sulfat de amoniu şi carbonat de calciu, care sunt minerale naturale. Se prezintă sub forma E 503. 

Carbonat acid de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500.

Sarea este în proporție de 3%.

Biscuiții BelVita original lapte&cereale

Promovați ca fiind sănătoși, biscuiţii BelVita conţin: cereale 68.9% (făină integrală de grîu 6.4%, gris de ovăz 4.5%, fulgi de ovăz 3.1%, făină integrală de orz 2.9%, făină integrală de secară 2.1%, făină integrală de grîu spelt 1%), zahăr, ulei de rapiță, agent de încărcare (polidextroză), agenți de afânare ( carbonați de sodiu, carbonați de amoniu, difosfați ), minerale (carbonat de calciu, carbonat de magneziu, fier elementar), lapte praf 0.9% (echivalent lapte 7.3%), emulsifianți (lecitine din soia, E472e), sare, lapte degresat, arome. Poate conține ou, fructe cu coajă lemnoasă, semințe de susan.

Aceşti biscuiţi conţin 20 g de zahăr la 100 g de biscuiți, adică un pachet are 10 grame.

Polidextroza este aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de îngroşare, agent de aglomerare, umectant şi substanţă – suport pentru îndulcitori. Pentru uz alimentar, se obţine din dextroză, iar datorită solubilităţii sale şi a conţinutului de fibre este utilizată pe scară largă pentru a înlocui o parte din grăsimi, zahăr sau amidon în produse de cofetărie, patiserie şi brutărie.

Difosfați – Aditivi alimentari din categoria emulgatorilor şi substanţelor tampon. Sunt săruri de sodiu, potasiu, calciu sau magneziu ale acidului fosforic.

E472e – Aditivi alimentari cu rol de stabilizatori, sechestranţi şi emulgatori. Se obţin din grăsimi animale sau vegetale şi se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de lapte (iaurturi aromate sau nu, smântână, brânzeturi, lapte praf), produse de patiserie, cofetărie, îngheţată, deserturi pe bază de ouă, cereale, amidon, fructe, legume şi fructe conservate în oţet sau pasteurizate, produse din carne, peşte, sosuri, supe, ciorbe, condimente, salate, margarine, maioneze şi alte grăsimi emulsionate, aluaturi, preparate dietetice, suplimente alimentare, băuturi răcoritoare aromatizate, bere, cidru, vinuri din fructe şi alte băuturi alcoolice. Doza zilnică maximă: 30 mg/kg corp.

Biscuiți TUC original

Ingredinte: făină de grâu, ulei de palmier, sirop de glucoză, extract de malț din orz, agenți de afânare (carbonați de amoniu, carbonați de sodiu), sare (1.4%), ouă, aromă, agent de tratare a făinii (metabilsufit de sodiu).

Pachetul de 100 de grame are 67 g de glucide, din care 7.1 g zaharuri.

Sarea este trecută la ingrediente în proporție de 1.4%, dar pe declarația nutrițională 1.7 g.

Uleiul de palmier este folosit a prepararea multor dulciuri, produse de patiserie, înghețată, alimente semipreparate, iar explicația este una pragmatică. Pentru a obține 10 tone de ulei de palmier se folosesc 1,2 hectare. Pentru aceeași cantitate de ulei, sunt necesare 6 hectare de rapiță sau de floarea-soarelui sau măslinele obținute de pe o plantație de 8 hectare. 

Consumul de ulei de palmier favorizează apariția de boli cardiovasculare, neurodegenerative, inflamații intestinale, cancer.

Siropul de glucoză este un sirop pe bază de amidon de porumb, el oferă textură, volum, gust, luciu, dar și un termen de valabilitate mai lung. El poate cauza: creștere în greutate, boli cardiovasculare.

Extractul din malț de orz – este dulceag și conferă aroma tipică a malțului, dă elasticitate, intensifică gustul și îmbunătățeste crusta.

Leibniz Original Keks

Ingrediente: făină de grâu, zahăr, unt (12%), sirop de zahăr invertit, agenți de afânare (carbonați de sodiu, difosfați), zer praf (lapte), lapte praf integral, sare, emulsifiant (lecitine), acidifiant (acid citric), arome (lapte), ou integral praf de găină.

Glucide 72g din care 21 de grame zaharuri.

Siropul de zahăr invertit are capacitatea de a absorbi apa, precum și puterea de anti-cristalizare, încetinește procesul de alterare a alimentelor și le conferă o durată de viață și prospețime mai mare.

Carbonat de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500.

Difosfați – Aditivi alimentari din categoria emulgatorilor şi substanţelor tampon. Sunt săruri de sodiu, potasiu, calciu sau magneziu ale acidului fosforic.

Biscuiții Oreo Original

Biscuiți cu cacao și cremă (29%)

Ingrediente: făină de grâu, zahăr, ulei de palmier, ulei de rapiță, cacao cu conținut redus de grăsime 4.3%, amidon din grâu, sirop de glucoză-fructoză, agenți de afânare (carbonați de amoniu, carbonați de potasiu, carbonați de sodiu), sare, emulsifianți (lecitine din soia), corector de aciditate (hidroxid de sodiu), aromă. Poate conține urme de lapte.

Glucide: 68 de grame din care zaharuri 38 grame.

Cacao cu conținut redus de grăsime înseamnă pudră de cacao ce conține maxim 20% unt de cacao.

Amidonul de grâu este o substanța sub formă de pulbere obținut din boabe de grâu. Este utilizat ca un agent de îngroșare.

Siropul de glucoza-fructoză are de obicei 45% glucoză și 55% fructoză, este un produs obținut mult foarte ieftin.

Carbonați de potasium – aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi regulator de aciditate, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 501(i) – Carbonat de potasiu şi E 501(ii) – Bicarbonat de potasiu. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice.

Carbonat de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500.

Hidroxid de sodiu – aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate. Mai este cunoscut şi sub denumirea de sodă caustică. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, budinci, lapte condensat sau praf, în unt şi produse din zer deshidratat, în grăsimi tartinabile, emulsii diverse, creme dulci, îngheţată, fructe procesate şi conservate, produse din legume, carne, peşte, ouă, supe, ciorbe, sosuri, salate, produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, orez şi paste făinoase prefierte, condimente, suplimente alimentare, produse dietetice, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc.

Biscuiți McVities Creams – Biscuiți cu cacao, fulgi de ovăz și cremă

Ingrediente: Zahăr, grăsimi și uleiuri vegetale (palmier, palmier total hidrogenat), făină de grâu, făină integrală de grâu (11%), cacao (3.5%) cu conținut redus de grăsime, masă de cacao, fulgi de ovăz (2.4%), tărâțe de grâu, ciocolată neagră (2.2%) (masă de cacao, emulsifiant (lecitină de soia), zer praf (lapte), amidon de porumb, făină de ovăz (1.8%) agenți de afânare (carbonat acid de amoniu, pirofosfat acid de sodiu, carbonat acid de sodiu), sirop de zahăr invertit, sare, arome melasă de struguri, lapte praf integral, emulsifianți (lecitină din soia, E481).

Glucide 58 de grame/100 de grame de biscuiți, din care zaharuri 29 de grame.

Ulei de palmier total hidrogenat. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (AESA) atrage atenția asupra efectelor dăunătoare pe care le au uleiurile de palmier obținute prin hidrogenare. Acest tip de grăsime devine tartinabilă prin hidrogenare. El se adaugă în alimente precum prăjiturile și biscuiții. Este folosit pentru a le îmbunătăți gustul, pentru a le întârzia deteriorarea și pentru a le prelungi termenul de valabilitate.

Lecitina din soia – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, emulgatorilor şi stabilizatorilor. Este un compus care se regăseşte în structura membranei celulare a oricărui organism viu. Pentru uz industrial (alimentar şi farmaceutic) se obţine în special din boabe de soia sau gălbenuş de ou.

Amidon din porumb – este folosit în principal ca agent de îngroşare, atat la cald cat si la rece. Are culoarea albă, nu are gust şi nici miros.

Carbonat acid de amoniu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate şi agent de afânare (creştere), obţinut din sulfat de amoniu şi carbonat de calciu, care sunt minerale naturale. Se prezintă sub forma E 503. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente.

Pirofosfat acid de sodiu – Aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi substanţelor tampon. Se utilizează în produse alimentare sub formă de praf, snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Fosforul este un element important în cadrul metabolismului general, iar cantităţile mari pot produce tulburări.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corp.

Carbonat acid de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500.

Siropul de zahăr invertit are capacitatea de a absorbi apa, precum și puterea de anti-cristalizare, încetinește procesul de alterare a alimentelor și le conferă o durată de viață și prospețime mai mare.

Melasa de struguri este un îndulcitor natural care se poate folosi la temperaturi înalte pentru prăjituri, deoarece nu își schimbă consistența și îmbunătățeste chiar aroma preparatului final.

E481 – se numește stearoil-2-lactat de sodiu, este un aditiv alimentar semisintetic, cu rol de emulgator şi stabilizator. Se utilizează în cereale, snacksuri, deserturi, produse de cofetărie pe bază de zahăr, în produse fine de panificaţie, produse din carne în conservă, produse dietetice, ca agent de clarificare a băuturilor, în unele sortimente de pâine.

 Cantitate max zilnica permisa/corp: 20 mg/kg corp

 Nutella Biscuits

Biscuiți umpluți cu cremă de alune de pădure

Ingrediente: cremă de alune de pădure cu cacao 40% (zahăr, ulei de palmier, alune de pădure 13%, lapte praf degresat 8.7%) , cacao degresată pură (7.4%), emulgator: lecitină (soia), vanilină; făină de grâu (32.5%), grăsimi vegetale (palmier, sâmburi de palmier), zahăr din trestie de zahăr 8.5% (conține grâu), lactoză, tărâțe de grâu, lapte praf integral,  miere, agenți de afânare (difosfat disodic, bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu), făină de malț de orz, cacao degresată pură, sare, pudră de malț de orz și extract de porumb, amidon de grâu, emulgatori (lecitină din soia, vanilină).

Glucide 64g/100 grame, din care zaharuri 35.8g/100 grame.

Vanilina – Vanilia naturală se obţine doar din planta numită Vanilla planifolia şi este un compus foarte sănătos. Vanilina se poate produce atât sintetic cât şi prin extracţie din conifere şi resturi lemnoase. Înlocuirea vaniliei naturale cu vanilina s-a produs datorită cererii tot mai mari şi preţului foarte ridicat al acesteia. Doar 2% din cantitatea de vanilie folosită în alimente provine din surse naturale şi în concluzie 98% este vanilină ieftină, procesată chimic. Aceasta poate conţine şi alţi aditivi alimentari (E-uri).

Difosfat disodic– Se utilizează în produse alimentare sub formă de praf, snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Fosforul este un element important în cadrul metabolismului general, iar cantităţile mari pot produce tulburări.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corp.

Bicarbonat de sodiu – este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500.

Bicarbonat acid de amoniu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate şi agent de afânare (creştere), obţinut din sulfat de amoniu şi carbonat de calciu, care sunt minerale naturale. Se prezintă sub forma E 503. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi.

ETI BISCUIT- Biscuiţi Mozaic (70%) cu cremă 30% de cacao

Ingrediente: Zahăr, Grăsimi Vegetale (Palmier, Floarea soarelui, Bumbac, Rapiță), Pastă de susan, Pudră de cacao cu conținut redus de grăsime 2.7%, piure de alune, lactoză (produse lactate), sare, Agenți de afânare (Pirofosfat acid de sodiu, Carbonat acid de sodiu), Făină de carob, Emulsifiant (Lecitină de Floarea soarelui), arome.

Glucide 58 g/100 g , din care 32 g zaharuri.

Pirofosfat acid de sodiu – Aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi substanţelor tampon. Se utilizează în produse alimentare sub formă de praf, snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Fosforul este un element important în cadrul metabolismului general, iar cantităţile mari pot produce tulburări.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corp.

Carbonat acid de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500.

Biscuiţi Picnic

Ingrediente: făină de grâu, zahăr, zahăr invertit, ulei vegetal (palmier), 1.5% pudră de cacao cu conținut redus de grăsime, agenți de afânare (carbonat acid de amoniu, carbonat acid de sodiu, pirofosfat de sodiu), sare iodată, emulsifianți (lecitine din soia, agent de tratare a făinii (metabisulfit de sodiu), acidifiant (acid citric).

Glucide 76 g/100 g de biscuiși, din care 21.8 grame zaharuri.

Zahărul invertit este zahărul apărut în urma împărțirii zahărului în cele două componente: glucoză și fructoză. Deoarece fructoza este mai dulce decât zaharoza sau glucoza, zahărul invertit este mai dulce decât zahărul alb.

Carbonat de amoniu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate şi agent de afânare (creştere), obţinut din sulfat de amoniu şi carbonat de calciu, care sunt minerale naturale. Se prezintă sub forma E 503. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi.

Carbonat acid de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500.

Pirofosfat acid de sodiu – Aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi substanţelor tampon. Se utilizează în produse alimentare sub formă de praf, snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Fosforul este un element important în cadrul metabolismului general, iar cantităţile mari pot produce tulburări.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corp.

Metabisulfit de Sodiu – E223, aditiv alimentar din categoria conservanţilor chimici. Este o sare de sodiu a acidului sulfuros, care se prezintă sub forma unei pulberi albe, instabile, ce reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care are proprietăţi conservante, oxidante şi de albire, dar şi de reducere a cantităţii de vitamine din alimente.

Acidul citric-E330, este cunoscut sub numele de sare de lămâie. Se prezintă ca o pulbere incoloră, cu un gust acru, ușor solubil în apă. Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate.

Nairn’s chocolate orange oat biscuits – Biscuiți de ovăz integral cu ciocolată și portocală.

Ingrediente: ovăz integral 61%,  ulei din fructe de palmier din surse sustenabile, zahăr, chips-uri de ciocolată neagră 5% (zahăr, masă de cacao, unt de cacao, emulgator- lecitină din soia, arome naturale de vanilie), sirop rafinat invertit parțial, sirop Lyles auriu, pudră de ciocolată neagră 4% (zahăr, masă de cacao, pudră de cacao cu conținut scăzut de grăsimi), amidon de tapioca, agenți de creștere: bicarbonat de soiu, sare de mare, arome naturale de portocală.

Carbohidrați 59.3g din care zaharuri 18.9 g/100 g.

Siropul Lyles auriu este un sirop foarte popular în Regatul Unit, făcut fie din trestie de zahăr, fie din sfeclă de zahăr, are o aromă caramelizată și se utilizează în diferite produse dulci.

Petit Beurre Coconitos 100g de la RoStar

Biscuiți cu cocos. Ingrediente: făină de grâu, apă, zahăr, ulei vegetal (palmier), sirop de zahăr invertit, amidon de porumb, agenți de afânare (carbonat acid de amoniu, carbonat acid de sodiu, pirofosfat acid de sodiu), aromă de cocos, sare iodată, emulsifiant (lecitină de soia), conservant (metabilsufit de sodiu), aromă: pulbere naturală de cocos (0.06%), acidifiant (acid citric).

74 g de glucide/100 grame de biscuiți, din care 21g zaharuri/100 g.

Biscuiți cu cocos 125g Auchan

Ingrediente: făină de grâu 650, zahăr, uleiuri vegetale (ulei de floarea-soarelui cu conținut ridicat de acid oleic și ulei de palmier în proporții variate), fulgi de cocos (4%), agenți de afânare (carbonat acid de amoniu, carbonat acid de sodiu), amidon de porumb, aromă, sare iodată, emulsifiant (lecitină din soia), acidifiant (acid citric).

73g glucide, 24 g zaharuri/100 grame de biscuiți. 

Petit Beurre 100 g TECSA

Ingrediente: făină albă de grâu, sirop de glucoză-fructoză, zahăr, grăsime vegetală nehidrogenată (palmier), agenți de afânare (carbonați de amoniu, carbonați de sodiu, fosfați), agenți de umezire (glicerol), emulsifiant (lecitină din soia), sare, arome, conservant (metabilsufit de sodiu), enzimă.

Biscuiți Poieni 33g – Trei Brutari SRL

Biscuiți cu aromă de vanilie și glazură de ciocolată neagră.

Ingrediente: făină albă de grâu 650, glazură 28% (zahăr, grăsimi vegetale hidrogenate din sâmburi de palmier, cacao pudră cu conținut redus de grăsime (15%), ciocolată 2% (zahăr, masă de cacao, unt cacao, cacao pudră cu conținut redus de grăsime, emulsifiant: lecitină din soia) amidon din porumb, lecitină din soia ), zahăr, uleiuri vegetale ( ulei de floarea-soarelui cu conținut ridicat de acid oleic și ulei nehidrogenat de palmier) în proporții variate, emulsifiant (lecitină din soia), agenți de afânare (vanilină 3%).

Biscuiți Milka Choco Jaffa 128g

Biscuiți cu spumă cu aromă de ciocolată. 

Ingrediente: zahăr, sirop de glucoză-fructoză, făină de grâu, ouă, apă, unt de cacao, lapte praf degresat, masă de cacao, amidon, zer praf (din lapte), ulei de rapiță, grăsime din lapte, gelifiant (pectine), coloranți (caramel amoniacal, cărbune vegetal, caroteni), albuș de ou praf, arome, emulsifianți (lecitine din soia, E476, E471), pastă de alune de pădure, sare, agent de afânare (carbonați de amoniu), corector de aciditate (acid citric).

Glucide 70 g, din care zaharuri 52 g/100 grame biscuiți. 

Biscuiți cu Unt – Croco 100 g

Ingrediente: făină de grâu (56%), zahăr (11%), unt (5%), grăsime vegetală nehidrogenată (ulei de palmier), zahăr invertit, agenți de afânare (bicarbonat de amoniu E503, bicarbonat de sodiu E500), zer pudră, extract de malț, sirop de glucoză, sare, arome, protează, antioxidanți: metabisulfit de sodiu E223.

Alternative pentru biscuiţii din comerţ – 3 reţete biscuiţi de casă

Din fericire, există nenumărate reţete pe care să le puneţi în aplicare, una mai inventivă sau mai simplă decât alta. Pentru început, noi îţi propunem 3 alternative:

O reţetă de biscuiţi de casă din 3 ingrediente. Au zahăr, însă în nişte limite ale bunului simţ. Plus că puteţi ajusta cantităţile după bunul plac. Şi apoi, cum spuneam, au doar 3 ingrediente!

O reţetă de biscuiţi cu ovăz şi banane, fără zahăr adăugat. Un deliciu, ies fragede şi ţin multe zile la rând dacă sunt păstrate în recipiente închise.

Şi, ca să venim şi în sprijinul pofticioşilor de sărat, o reţetă de biscuiţi săraţi plini de seminţe, pe care îi faci cu un pic de îndemânare în casă.

Cristina Glavan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Articole recomandate

Adauga un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

[

Video recomandat

 

Style Selector