Lapte vegetal din comerţ – Ce ingrediente conţine şi care e mai bun

Interesul pentru lapte vegetal a crescut tot mai mult printre cei care vor să facă un pas către veganism, dar şi din partea celor care au înţeles că laptele animal nu este benefic adulţilor. Apare însă deseori întrebarea: “ce lapte vegetal e mai bun?”. Ce ingrediente conţine laptele vegetal? Haideți să vedem ce are în

Interesul pentru lapte vegetal a crescut tot mai mult printre cei care vor să facă un pas către veganism, dar şi din partea celor care au înţeles că laptele animal nu este benefic adulţilor. Apare însă deseori întrebarea: “ce lapte vegetal e mai bun?”.

Ce ingrediente conţine laptele vegetal?

Haideți să vedem ce are în el laptele vegetal și să îl alegem pe cel mai bun și pe ăsta să-l consumăm de azi înainte. 

Joya 3.5% grasime

Băutură de ovăz, cu calciu și vitamna D și B12, UHT 1 L.

Ingrediente: apă, ovăz 6%, ulei de floarea soarelui, proteine din mazăre, carbonat de calciu, corectori de aciditate (fosfat dipotasic, bicarbonat de sodiu), sare, stabilizator ( gumă gellan), arome naturale, vitamina D, vitamina B12, sare. 

Carpos de la Olympus 5% grăsime

Ingrediente: apă, migdale (2.5%), zahăr, fibre vegetale, sare de mare, vitamine (riboflavină, B12, D, E), fosfat tricalcic, stabilizatori (gumă de caruba, gumă gellan), emulsifiant (lecitină de floarea soarelui), și, pentru că i-au pus 2,5% migdale doar, aromă naturală de migdale. O prostie!

Scotti Rice Original Bio

Băutură din orez. Ingrediente: apă, orez ecologic (16%), ulei de orez, sare.

Glucide 13.1g din care 8.5 g zaharuri, deci 131 g glucide/cutie.

Alpro

Sursă de calciu și vitamina B2, B12, D2. Fără zaharuri, fără îndulcitori, bogat în fibre. Băutură din ovăz cu adaos de calciu și vitamine.

Ingrediente: bază de ovăz (97% – apă, ovăz 8.7%), fibre solubile din porumb, ulei de floarea soarelui, calciu (carbonat de calciu), sare de mare, stabilizatori (gumă gellan), vitamine B2, B12, D2.

Ce lapte vegetal este mai bun? Cel de casă!

Nu doar pentru că e alcătuit din doar două ingrediente, ci şi pentru că vei cheltui mult mai puţini bani, îţi recomandăm să pregăteşti lapte vegetal în casă, pe care îl faci cu uşurinţă, în câţiva paşi simpli.

Pentru a-ţi veni în ajutor, îţi lăsăm 4 reţete de lapte vegetal de caju, ovăz, migdale sau cocos, din care să îţi poţi alege preferatul.

Cristina Glavan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Articole recomandate

Adauga un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

[

Video recomandat

 

Style Selector