Chipsuri de casă la cuptorul cu microunde

Chipsuri de casă la cuptorul cu microunde

În 10 minute, cu tot cu preparare şi coacere, obţii nişte chipsuri de casă la cuptorul cu microunde, crocante, exact atât cât vrei tu de sărate şi garantat mai sănătoase decât ce găseşti de cumpărat. Pentru că deja aţi văzut toate motivele pentru care să nu consumaţi chipsurile cu sare pe care le găsiţi în

În 10 minute, cu tot cu preparare şi coacere, obţii nişte chipsuri de casă la cuptorul cu microunde, crocante, exact atât cât vrei tu de sărate şi garantat mai sănătoase decât ce găseşti de cumpărat.

Pentru că deja aţi văzut toate motivele pentru care să nu consumaţi chipsurile cu sare pe care le găsiţi în comerţ, ne-am gândit să vă oferim şi o alternativă la gustările nesănătoase pe care le găsiţi pe rafturi, dar fără de care mulţi dintre voi nu puteţi urmări un film sau nu puteţi socializa cu prietenii.

Sunt simplu de făcut, de fapt, durează maxim 10 minute, dacă te mişti încet şi garantat sunt cu mult mai bune decât chipsurile din fulgi de cartofi, cu adaos de zahăr sub 3 denumiri.

Chipsuri de casă la cuptorul cu microunde, gata în 10 minute

chipsuri de casa la cuptorul cu microunde
chipsuri de casa la cuptorul cu microunde

Totuşi, e important şi aici de menţionat că, deşi sunt mai buni decât ce puteţi consuma gata preparat dintr-o pungă, nu ar trebui să constituie o gustare zilnică, ci mai degrabă ocazională

Iată cum pregăteşti chipsuri de casă la cuptorul cu microunde, în 10 minute

Ingrediente necesare:

  • 2 cartofi mari, albi
  • Sare
  • Piper
  • Un strop de ulei
  • Boia de ardei dulce/iute

Mod de preparare

1. Se curăţă cartofii de coajă şi se spală bine. Spălarea şi curăţarea cartofilor este singurul mod în care puteţi elimina aproape complet orice reziduu de pesticide pe care le-ar putea avea.

2. Apoi, folosind o răzătoare tip mandolină sau un cuţit, feliaţi cartofii subţire, ½ de milimetru grosime.

3. Spălaţi feliile de cartofi pentru a elimina din amidon.

4. Aşezaţi-i pe un şervet de bucătărie din hârtie şi tamponaţi-i bine, pentru a elimina excesul de apă.

5. Ungeţi-i cu puţin ulei, apoi adăugaţi sare. Opţional, după gust, puteţi să adăugaţi şi alte condimente, precum boia, piper sau ierburi uscate.

6. Pe o farfurie întinsă şi cât mai mare (dar nu prea mare încât să nu vă încapă în cuptorul cu microunde) aşezaţi viitoarele chipsuri de cartofi unul lângă celălalt.

7. Daţi farfuria la cuptor pentru 3 minute. După ce timpul a trecut, scoateţi farfuria folosind o mănuşă şi întoarceţi feliile.

8. Chipsurile de cartofi trebuie să mai stea la cuptorul cu microunde încă 3-4 minute, sau până când devin aurii şi încep să se rumenească frumos. Trebuie urmăriţi, pentru că, în funcţie de puterea cuptorului, se pot face mai repede sau mai încet. Timpii menţionaţi sunt valabili pentru un cuptor cu puterea de 800W.

Repetaţi procesul până când coaceţi toate chipsurile. Veţi obţine o gustare mai sănătoasă decât ce găsiţi de cumpărat şi garantat îi veţi savura altfel, ştiind că sunt făcuţi de voi, din cartofi.

Cristina Glavan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Articole recomandate

Adauga un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

[

Video recomandat

 

Style Selector