Nu doar cei dulci, ci şi biscuiţii săraţi sunt plini de fel şi fel de aditivi, ulei de palmier şi în general vorbind, ingrediente pe care nu le avem în mod uzual în bucătărie. Aşadar, îţi propunem o reţetă de biscuiţi săraţi de casă, cu ingrediente pe care le ştii şi pe care e probabil
Nu doar cei dulci, ci şi biscuiţii săraţi sunt plini de fel şi fel de aditivi, ulei de palmier şi în general vorbind, ingrediente pe care nu le avem în mod uzual în bucătărie. Aşadar, îţi propunem o reţetă de biscuiţi săraţi de casă, cu ingrediente pe care le ştii şi pe care e probabil să le ai deja.
Această reţetă de biscuiţi săraţi reprezintă o alternativă la biscuiţii din comerţ, ai căror ingrediente le găsiţi în materialul din seria Starea Nesănătăţii.
Ingrediente biscuiţi săraţi
- 120 g făină integrală
- 3 linguri seminţe de susan
- 3 linguri seminţe de chia
- 2 linguri seminţe de in zdrobite
- 3 linguri parmezan ras
- 3 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă oregano
- 1/2 linguriţă busuioc
- 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
- 1/2 linguriţă sare
- 50-60 ml apă
Cum prepari biscuiţi săraţi de casă
Într-un bol încăpător, amestecaţi făina cu seminţele de chia, de in şi de susan, păstrând puţine seminţe de susan şi chia pentru ornat.
Adăugaţi apoi uleiul de măsline, brânza rasă (nu e neapărat să fie parmezan), condimentele şi sarea.
Continuaţi să amestecaţi şi adăugaţi apă treptat, până ce tot aluatul se adună uşor când îl grupezi.
Odată formată o bilă de aluat, pregătiţi o tavă de cuptor joasă, în care să se potrivească o foaie de copt.
Scoateţi apoi acea foaie şi ungeţi-o cu ulei. Pe foaia unsă, întindeţi în strat subţire aluatul de biscuiţi săraţi.
Folosind un cuţit de pizza, porţionaţi biscuiţii săraţi în bucăţi egale. Mutaţi foaia de copt înapoi în tavă şi daţi tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 20 de minute, sau până ce biscuiţii s-au rumenit.
Biscuiţii săraţi astfel obţinuţi sunt minunaţi pentru a fi mâncaţi ca atare, inclusiv de către cei mici, pentru a fi serviţi cu guacamole, dar mai ales pentru a înlocui biscuiţii săraţi cumpăraţi din comerţ.
Adauga un comentariu
Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *