Deşi nu este deloc o opţiune sănătoasă, veţi vedea în ingrediente de ce, carnea la conservă rămâne o opţiune către care mulţi se orientează, fie din lipsă de informare, fie din pricina bugetului limitat de care dispun. Iată ce conţin cele mai populare conserve de carne pe care echipa Starea Sănătăţii le-a putut găsi în
Deşi nu este deloc o opţiune sănătoasă, veţi vedea în ingrediente de ce, carnea la conservă rămâne o opţiune către care mulţi se orientează, fie din lipsă de informare, fie din pricina bugetului limitat de care dispun. Iată ce conţin cele mai populare conserve de carne pe care echipa Starea Sănătăţii le-a putut găsi în comerţ.
Care sunt ingredientele din carnea la conservă
Tulip classic pork 200 g, produs în Danemarca și distribuit de Marathon Distribution Group
Carne de porc presată
Ingrediente: carne de porc (65%) (din UE), carne separată mecanic porc, apă, amidon, grăsime porc, șorici porc, proteină LAPTE, sare, stabilizator (E451), extract de condimente, antioxidant (E301), conservant (E250).
Declaraţie nutriţională: 24 g grăsimi, 4 g carbohidrați, 14 g proteine și 2.1 g sare/100 g produs.
Mărășești Carne de porc în suc propriu 300 g, produs Scandia Food SRL din România
Carne de porc în suc propriu la conservă
Ingrediente: carne de porc 85% (origine UE), apă, gelatină de porc, sare iodată, condimente, conservant: nitrit de sodiu.
Declaraţie nutriţională: 12.5 g grăsimi, 0.1 g glucide, 15.7 g proteine și 1.7 g sare/100 g produs.
Carne de porc în suc propriu 300 g, produs de Vascar din România
Ingrediente: carne de porc 97%, amidon din cartofi, proteină animală din porc, sare, condimente, arome naturale, stabilizatori (polifosfat de sodiu), agent de îngroșare (caragenan), potențiator de aromă (monoglutamat de sodiu), antioxidant (ascorbat de sodiu), conservant (nitrit de sodiu). Se menționează că e un produs din România, iar carnea e din UE.
Declaraţie nutriţională: 12.25 g grăsimi, 3.08 g glucide, 14.53 g proteine și 1.55 g sare/100 g produs.
Casa Gustului Carne de porc 300 g, produs de Scandia Food
Carne de porc la conservă
Ingrediente: pulpă de porc 58%, carne de porc 31%, apă, sare iodată, stabilizatori: difosfați; piper alb, conservant: nitrit de sodiu. Este menționat că locul de proveniență al cărnii de porc este UE.
Declaraţie nutriţională: 12.7 g grăsimi, 0.1 g glucide, 16.2 g proteine și 2 g sare/100 g produs.
Proxi carne de porc 300 g, distribuită de Profi Rom Foods din țara noastră
Carne de porc în conservă. Ingrediente: carne de porc (50%), șorici, apă, proteină vegetală din soia, amidon din porumb, sare iodată, condimente, agent de îngroșare: caragenan; stabilizatori: trifosfați; potențiator de aromă: monoglutamat de sodiu; zer praf, arome, antioxidant: izoascorbat de sodiu; colorant: carmină; conservant: nitrit de sodiu.
Se menționează pe ambalaj că este produs în România, carnea de porc este din UE.
Declaraţie nutriţională: 11.4 g grăsimi, 4.2 g glucide, 13.1 g proteine și 1.7 g sare/100 g produs.
Bucegi Carne porc 300 g, produs de Scandia Food
Carne porc la conservă
Ingrediente: carne de porc (65%), șorici, apă, proteină vegetală din soia, amidon din porumb,sare iodată, condimente, muștar, colorant: carmină; conservant: nitrit de sodiu.
Declaraţie nutriţională: 14.2 g grăsimi, 3.4 g glucide, 14.4 g proteine și 1.7 g sare/ 100 g produs.
Carne de porc 300 g, produsul de distribuit de Auchan România
Carne de porc în conservă
Ingrediente: carne de porc (50%), șorici, apă, proteină vegetală din soia, amidon din porumb, sare iodată, condimente, agent de îngroșare: algă Euchema prelucrată; stabilizatori: trifosfați; zer praf, usturoi, arome, antioxidant: eritorbat de sodiu; conservant: nitrit de sodiu.
Declaraţie nutriţională: grăsimi 11.4 g, 4.2 g glucide, 13.1 g proteine, 1.7 g sare/100 g.
Moldova în bucate în bucate carne de porc din belșug 300 g, produs de Vascar
Ingrediente: carne de porc 50%, apă, șorici, proteină vegetală din soia, sare, condimente, proteină animală din porc, stabilizatori (difosfat-polifosfat de sodiu), agent de îngroșare (caragenan), antioxidant (ascorbat de sodiu), arome naturale, zaharuri (maltodextrină), conservant (nitrit de sodiu). Se menționează originea cărnii, e din UE.
Declaraţie nutriţională: 14 g grăsimi, 0.8 g glucide, 11.1 g proteine și 1.6 g sare/ 100 g produs.
Scandia Sibiu Carne de porc în suc propriu 300 g de la firma Scandia Food
Conservă din carne de porc în suc propriu. Ingrediente: carne de porc 90%, apă, gelatină de porc, sare iodată, condimente, conservant: nitrit de sodiu.
Declaraţie nutriţională: 10.7 g grăsimi, 0 g glucide, 17.5 g proteine și 1.5 g sare/100 g produs.
Capricii și delicii Carne de porc 300 g, de la Morad Foods din România
Există mai multe mențiuni pe etichetă: fără coloranți, fără arome artificiale, fără potențiatori de gust, fără compromisuri.
Carne de porc în suc propriu, 85% carne. Ingrediente: carne de porc 85%, apă, fibră vegetală de soia și mazăre, agent de îngroșare: caragenan, sare, dextroză, proteină animală, condimente și extract de condimente, arome naturale, ceapă, sirop de glucoză, conservant: nitrit de sodiu.
Se menționează că originea cărnii de porc e din UE și din afara UE.
Declaraţie nutriţională: 9.3 g grăsimi, 1 g glucide, 16.2 g proteine și 1.6 g sare/100 g produs.
Baroni Pork Luncheon Meat 300 g produs de Animex Foods din Polonia
Conservă din carne de porc.
Ingrediente: 60% carne de porc, apă, slănină, amidon modificat, sare, proteine de soia, stabilizatori: difosfați; agenți de îngroșare: agar, caragenan; extracte de condimente, arome, dextroză, conservant: nitrit de sodiu.
Declaraţie nutriţională: 19.1 g grăsimi, glucide 3 g, 10.9 g proteine și 1.85 g sare.
Pikok Canned Pork in Own Juice 300 g produs de Animex Foods din Polonia
Conservă de carne de porc, în suc propriu
Ingrediente: 98% carne de porc, sare, amestec de condimente (piper negru, măghiran, ceapă).
Declaraţie nutriţională: 18 g grăsimi, 2 g glucide, 17 g proteine și 1.9 g sare/100 g.
Câtă sare conţine carnea la conservă
În 2016 și cei de la APC au analizat conservele de carne, în 60 de sortimente diferite.
Conținutul de sare la 100 g de produs din conservele de carne analizate variază între 1.3 grame și 2.7 grame”, în cazul conservelor analizate de APC. În cazul celor prezentate mai sus, există o variaţie între 1.5 și 2.1 g sare/100 g produs.
Astfel, pare că din acest punct de vedere, al conţinutului de sare, lucrurile s-au îmbunătăţit. Însă dacă se consumă întreaga conservă de carne, de 300 de g la o singură masă, iar alături de carne se servesc şi alte alimente, precum brânză sărată sau roşii, castraveţi, presărate cu sare, se vor depăşi cu uşurinţă cele 5 grame de sare, doza maximă zilnică recomandată adulţilor.
Cea mai bună opţiune rămâne gătirea alimentelor acasă, din ingrediente proaspete, ideal dintr-o sursă pe care o cunoaştem. Alternativ, este esenţial să continuăm să citim etichetele produselor, ori de câte ori mergem la cumpărături şi suntem tentaţi să adăugăm în coş un produs alimentar.
Adauga un comentariu
Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *