Supă cremă de linte roşie

Supă cremă de linte roşie

Supa cremă de linte roşie este un mod rapid, ieftin şi uşor de a mânca sănătos. Acest lucru este valabil în general despre supele-cremă, însă cu acest preparat puteţi asigura o bună parte din necesarul zilnic de proteine. În materialul dedicat proteinelor vegetale am promis că vom reveni cu propuneri de reţete care să vă

Supa cremă de linte roşie este un mod rapid, ieftin şi uşor de a mânca sănătos. Acest lucru este valabil în general despre supele-cremă, însă cu acest preparat puteţi asigura o bună parte din necesarul zilnic de proteine.

În materialul dedicat proteinelor vegetale am promis că vom reveni cu propuneri de reţete care să vă ajute să includeţi lintea în meniul săptămânal.

Cu câteva ingrediente pe care majoritatea le avem în bucătărie se pregăteşte o supă cu gust, perfectă pentru zilele friguroase din anotimpul rece.

Supă cremă de linte roşie

Ingrediente necesare

  • 250 g linte roşie
  • 3 morcovi
  • o ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 cartof
  • 100 g roşii cherry
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă turmeric
  • 1 linguriţă chimion
  • 2 frunze de dafin
  • 1 L apă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de smântână vegetală pentru gătit

Mod de preparare

Lintea roşie se spală şi se dă deoparte.

Ceapa, morcovul şi usturoiul se toacă grosier. Ingredientele tocate se sotează la foc mic în cratiţa în care urmează să fiarbă supa, în cele 2 linguri de ulei de măsline, până când ceapa devine translucidă.

Se adaugă cartoful curăţat şi tocat cubuleţe, lintea, roşiile cherry, şi frunzele de dafin, apoi se completează cu apă.

Opţional, pentru o aromă mai intensă, apa poate fi înlocuită cu supă de legume concentrată. Legumele se lasă la fiert timp de 20-25 de minute, până când morcovul se zdrobeşte uşor.

Se îndepărtează frunzele de dafin şi se mixează supa cu un blender submersibil, până când obţineţi o supă cremoasă.

Se adaugă chimionul şi turmericul, urmate de zeama de lămâie.

Supa cremă de linte roşie se serveşte cu 2 linguri de smântână pentru gătit sau smântână vegetală, în cazul veganilor.

Cristina Glavan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Articole recomandate

Adauga un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

[

Video recomandat

 

Style Selector