Un aperitiv nelipsit de pe mesele de sărbătoare ale românilor, salata de icre este de cele mai multe ori cumpărată gata preparată, când este atât de uşor să o prepari în casă. Pentru a evita consumul de aditivi, agenţi de îngroşare şi alte ingrediente care nu sunt necesare unui preparat, decât atunci când ai nevoie
Un aperitiv nelipsit de pe mesele de sărbătoare ale românilor, salata de icre este de cele mai multe ori cumpărată gata preparată, când este atât de uşor să o prepari în casă.
Pentru a evita consumul de aditivi, agenţi de îngroşare şi alte ingrediente care nu sunt necesare unui preparat, decât atunci când ai nevoie să îi prelungeşti durata de viaţă la raft, recomandăm prepararea în casă a unei salate de icre cu ceapă, după o reţetă simplă şi uşor de pus în aplicare: reţeta mamei lui Dragoş.
Cum prepari o salată de icre cu ceapă
Ingrediente
- 100 g icre de crap
- 50 g griş cu granulaţie mare
- 200 ml apă
- 1 lămâie
- 150 ml ulei
- 1 ceapă mare
Preparare
1. Se pune apa la fiert, iar când clocoteşte se toarnă grişul în ploaie, amestecând energic timp de 20-30 de secunde, până când grişul se îngroaşă.
2. Grişul se lasă apoi să se răcească complet. Separat, se pun icrele într-un vas sau într-un robot de bucătărie şi se amestecă împreună cu zeama de lămâie.
3. În timp ce se amestecă, se toarnă uleiul puţin câte puţin, în fir subţire, pentru a evita tăierea salatei de icre.
4. După încorporarea uleiului şi umflarea compoziției, se adaugă grişul fiert şi răcit, apoi se omogenizează preparatul.
5. Dacă salata este prea vârtoasă, se poate adăuga puţină apă minerală.
6. Pentru cei care preferă salata de icre cu ceapă, acesta este momentul în care se poate adăuga şi o ceapă tocată fin la robot.
7. Preparatul se lasă la frigider cel puţin 20 de minute înainte de servire.
Pentru un aperitiv reuşit şi mai sănătos, în loc de pâine, puteţi servi salata de icre cu ceapă pe biscuiţi săraţi cu seminţe.
Adauga un comentariu
Adresa dvs de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *